Hem estat a Itàlia, la nostra inspiració

La nostra directora, la Raquel ha estat visitant diferents escoles i llars d’infants a Pistoia, nomenada capital italiana de la cultura 2017. Des dels anys seixanta, aquesta ciutat ha fonamentat un dels projectes d’escoles infantils de 0 a 6 anys més intel·ligents i avançats d’ Itàlia i d’Europa. Això ha estat possible gràcies a l’interès col·lectiu municipal i cultural i amb una mirada única cap a l’educació.

Les visites s’han fet a sis centres diferents on s’ha tingut l’oportunitat de conèixer dues àrees d’ infants, dues llars d’infants i dues escoles de segon cicle.

Els diferents centres acullen a famílies amb infants de 0 a 6 anys. Els espais que hem trobat han estat organitzats amb delicadesa i respecten a l’infant en el seu dret a jugar, a explorar les seves possibilitats, a potenciar l’autonomia, a socialitzar amb altres iguals i amb adults i a ser el protagonista de les seves vivències i experiències.

Les llars visitades durant la formació van ser Nido Lago Mago i Nido Il Faro, també les escoles infantils Parco Drago i Marino Marini i finalment les àrees de prosposta d’art i tallers Bambini Blu i Bambini Verde.

Aquesta formació ens ajuda a tenir una visió més oberta i àmplia de la nostra feina  i a oferir a les nostres famílies i infants un projecte pedagògic de més qualitat i amb fonaments més rics.

Tal i com ens comenta la Raquel:”Acabem la formació a la ciutat de la cultura toscana, Pistoia. Tres dies on hem compartit diàleg pedagògic, on hem reflexionat sobre l’educació actual i el canvi cap a la mirada dels infants, els mestres i els espais que formen les llars i les escoles. Carregada d’ aprenentatges i feliç d’aquesta experiència, malgrat la llengua, parlant d’educació ens hem entès en el mateix idioma. Gràcies a l’ Illa Dels Petits per aquesta oportunitat que ens servirà per créixer amb fonaments i donar qualitat a aquest projecte en el que tant creiem i estimem. Us he trobat a faltar equip! “.

 

 

 

2 respostes a «Hem estat a Itàlia, la nostra inspiració»

  1. És fantàstic saber que la nostra filla està experimentant i s’està relacionant en un projecte viu i en constant desenvolupament. Gràcies per compartir-ho i informar-nos. Gràcies també per l’empatia i flexibilitat que ens vàreu saber oferir en el període d’adaptació. Ella és molt feliç anant-hi i nosaltres també sabent que gaudeix tant. Ànims i seguiu així!!!

    Liked by 1 person

    1. Moltes gràcies Miquel, quina alegria llegir un comentari així, un plaer comptar amb una família com la vostre. Una abraçada molt forta.

      M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s