Reggio Emilia: Un motor d’inspiració per l’Illa dels petits

El grup de treball de l’Illa dels Petits, ha estat present a varies formacions durant el passat mes d’octubre. L’Associació de Mestres Rosa Sensat va realitzar la jornada “Aprenent a caminar sobre fils de seda”.

Deia Loris Malaguzzi que les mestres de Reggio Emilia sempre havien de caminar sobre fils de rosa_sensatseda, perquè la seva experiència és forta i fràgil alhora, i està exposada al temps i als mil ulls que l’observen de manera incansable.

Reggio ha suposat per a moltes escoles catalanes un motor d’inspiració, en tant que generador de nous contextos adaptats a la nostra realitat. Durant aquesta jornada reflexionarem plegats sobre com aprenem a caminar sobre fils de seda, avançant pas a pas, per construir a través de les nostres pròpies experiències una imatge d’infant ric i capaç. Un infant que té recursos des que neix i que és constructor actiu del seu coneixement, amb un potencial extraordinari, sense deixar mai de sorprendre’ns (Referència web Rosa Sensat).

També, podeu veure aquest artícle del diari ARA “Una ciutat adaptada a les necessitats dels nens és millor per a tothom” del pedagog Francesco Tonucci: http://www.ara.cat/suplements/diumenge/ciutat-adaptada-necessitats-millor-tothom_0_1463853611.html

IMG-20151029-WA0015 (1)Per altra banda, la Dra.Àngels Geis professora del grau en Educació Infantil i Primària a la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna, guanyadora del Premi Joan Profitós d’Assaig Pedagògic 2015, ens va visitar a la Llar per a realitzar una formació enfocada a les acciones educatives a l’escola bressol i la seva programació (Enllaç a la noticia: http://www.url.edu/sala-de-premsa/angels-geis-professora-de-blanquerna-URL-guanya-el-premi-joan-profitos-dassaig-pedagogic-2015).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s