Hem estat a Itàlia, la nostra inspiració

La nostra directora, la Raquel ha estat visitant diferents escoles i llars d’infants a Pistoia, nomenada capital italiana de la cultura 2017. Des dels anys seixanta, aquesta ciutat ha fonamentat un dels projectes d’escoles infantils de 0 a 6 anys més intel·ligents i avançats d’ Itàlia i d’Europa. Això ha estat possible gràcies a l’interès col·lectiu municipal i cultural i amb una mirada única cap a l’educació.

Les visites s’han fet a sis centres diferents on s’ha tingut l’oportunitat de conèixer dues àrees d’ infants, dues llars d’infants i dues escoles de segon cicle.

Els diferents centres acullen a famílies amb infants de 0 a 6 anys. Els espais que hem trobat han estat organitzats amb delicadesa i respecten a l’infant en el seu dret a jugar, a explorar les seves possibilitats, a potenciar l’autonomia, a socialitzar amb altres iguals i amb adults i a ser el protagonista de les seves vivències i experiències.

Les llars visitades durant la formació van ser Nido Lago Mago i Nido Il Faro, també les escoles infantils Parco Drago i Marino Marini i finalment les àrees de prosposta d’art i tallers Bambini Blu i Bambini Verde.

Aquesta formació ens ajuda a tenir una visió més oberta i àmplia de la nostra feina  i a oferir a les nostres famílies i infants un projecte pedagògic de més qualitat i amb fonaments més rics.

Tal i com ens comenta la Raquel:”Acabem la formació a la ciutat de la cultura toscana, Pistoia. Tres dies on hem compartit diàleg pedagògic, on hem reflexionat sobre l’educació actual i el canvi cap a la mirada dels infants, els mestres i els espais que formen les llars i les escoles. Carregada d’ aprenentatges i feliç d’aquesta experiència, malgrat la llengua, parlant d’educació ens hem entès en el mateix idioma. Gràcies a l’ Illa Dels Petits per aquesta oportunitat que ens servirà per créixer amb fonaments i donar qualitat a aquest projecte en el que tant creiem i estimem. Us he trobat a faltar equip! “.

 

 

 

2 pensaments sobre “Hem estat a Itàlia, la nostra inspiració

  1. Miquel Jornet diu:

    És fantàstic saber que la nostra filla està experimentant i s’està relacionant en un projecte viu i en constant desenvolupament. Gràcies per compartir-ho i informar-nos. Gràcies també per l’empatia i flexibilitat que ens vàreu saber oferir en el període d’adaptació. Ella és molt feliç anant-hi i nosaltres també sabent que gaudeix tant. Ànims i seguiu així!!!

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s